Černé čaje - Gramy - 100 g
Černé (červené) čaje - úplně oxidované čaje
Černé čaje, ve východních zemích nazývané červené čaje, jsou založeny na mistrovství dosažení vysoké úrovně oxidace v čajových listech.
Zjednodušeně můžeme zpracování černého čaje shrnout do pár kroků: zavadnutí, opakované rolování pro zbavení listů vody, oxidace ve vlhkém a teplém prostředí a dosušení na slunci nebo v peci.
Černé čaje jsou obecně chuťově bohaté, plné a voňavé. I když byl červený čaj poprvé zdokumentován v horských oblastech Fujianu již v období dynastie Ming (1368-1644), nikdy nebyl velmi populární mezi čínskými konzumenty. V Británii si černý čaj získal obrovskou popularitu poté, co jej v roce 1662 představila svému lidu milovnice čaje. Británii se podařilo zhruba replikovat čínský proces výroby červeného čaje na čajových plantážích svých kolonií, včetně Indie a Srí Lanky.

2024 Wuyi Jin Jun Mei

2024 Taiwan San Xia Mi Xiang Hong Cha Medová vůně


