Černé čaje - Gramy - 100 g

Černé (červené) čaje - úplně oxidované čaje

Černé čaje, ve východních zemích nazývané červené čaje, jsou založeny na mistrovství dosažení vysoké úrovně oxidace v čajových listech.

Zjednodušeně můžeme zpracování černého čaje shrnout do pár kroků: zavadnutí, opakované rolování pro zbavení listů vody, oxidace ve vlhkém a teplém prostředí a dosušení na slunci nebo v peci.

Černé čaje jsou obecně chuťově bohaté, plné a voňavé. I když byl červený čaj poprvé zdokumentován v horských oblastech Fujianu již v období dynastie Ming (1368-1644), nikdy nebyl velmi populární mezi čínskými konzumenty. V Británii si černý čaj získal obrovskou popularitu poté, co jej v roce 1662 představila svému lidu milovnice čaje. Británii se podařilo zhruba replikovat čínský proces výroby červeného čaje na čajových plantážích svých kolonií, včetně Indie a Srí Lanky.

2024 Wuyi Jin Jun Mei

2024 Wuyi Jin Jun Mei

od 59 Kč
Čaj známý jako "Zlaté obočí". Tento známý červený čaj pochází ze slavné hory WuYi. Jin Jun Mei patří mezi nejpopulárnější a…