Černé čaje - Skladem
Černé (červené) čaje - úplně oxidované čaje
Černé čaje, ve východních zemích nazývané červené čaje, jsou založeny na mistrovství dosažení vysoké úrovně oxidace v čajových listech.
Zjednodušeně můžeme zpracování černého čaje shrnout do pár kroků: zavadnutí, opakované rolování pro zbavení listů vody, oxidace ve vlhkém a teplém prostředí a dosušení na slunci nebo v peci.
Černé čaje jsou obecně chuťově bohaté, plné a voňavé. I když byl červený čaj poprvé zdokumentován v horských oblastech Fujianu již v období dynastie Ming (1368-1644), nikdy nebyl velmi populární mezi čínskými konzumenty. V Británii si černý čaj získal obrovskou popularitu poté, co jej v roce 1662 představila svému lidu milovnice čaje. Británii se podařilo zhruba replikovat čínský proces výroby červeného čaje na čajových plantážích svých kolonií, včetně Indie a Srí Lanky.

2024 Wuyi Jin Jun Mei

2024 Wakoucha Benifuuki Shizuoka

2025 Shai Hong High Mountain

2024 Da Xue Shan Gu Shu Hong Cha High Mountain

2024 Taiwan San Xia Mi Xiang Hong Cha Medová vůně

2024 Jin Mao Hou High Mountain Zlatá opice

2025 Phoenix Hong Cha

2025 Shan Lin Xi Gao Shan Black Cha High Mountain

2025 Feng Qing Ye Sheng Gu Shu Hong Cha

2024 Hojicha Yabukita Shizuoka

2024 Taiwan Shan Lin Xi Hong High Mountain

Ha Giang Wild Jin Jun Mei Hong Cha


