Oolong - Země původu - Taiwan

Částečně oxidované čaje

Čaje Oolong jsou částečně oxidované čaje, typicky v rozsahu 10-70 %. Díky volitelné úrovni oxidace nabízejí čaje Oolong nejširší škálu chutí mezi všemi čajovými kategoriemi. Čaje Oolong lze navíc i pražit a to opět na mnoha úrovních, čímž se dále rozvíjí jejich chuť a vůně.

Další zpracování jim propůjčuje nejrůznější tvary od dlouhých minimálně tvarovaných listů až po malé rolované kuličky. Tradičně se čaje Oolong vyrábějí nejvíce v Číně a na Taiwanu, nicméně se pomalu začínají objevovat i  v dalších zemích produkujících čaj.

Ve starší čajové literatuře, typicky v překladech z francoužštiny, je možno vidět čaje Oolong nazývané jako modré nebo modrozelené čaje. Velmi často jsou Oolongy nesprávně nazývány částečně fermentované čaje.

Broskvový oolong

Broskvový oolong

od 59 Kč
Hodně oxidovaný pečený broskvový oolong pocházející z Taiwanu. Spařené srolované lístky voní po zralích broskvích s tóny medu, liči a…