Speciální druh čaje -> stárnoucí za přítomnosti řady čínských bylin dle receptu Li Ching-Yuena, které dají čaji specifické vlastnosti. Pochází z provincie Anhui.
Dává tmavě sytý hutný nálev zemité vůně a chuti s kávovými podtóny, to vše zabaleno do velice jemného květinově nasládlého aroma.
Více
POPIS
Speciální druh čaje -> stárnoucí za přítomnosti řady čínských bylin dle receptu Li Ching-Yuena, které dají čaji specifické vlastnosti. Pochází z provincie Anhui.
CHARAKTERISTIKA:
Dává tmavě sytý hutný nálev zemité vůně a chuti s kávovými podtóny, to vše zabaleno do velice jemného květinově nasládlého aroma.
ZAJÍMAVOST:
Li Ching-Yuen se narodil v roce 1678 ve městě Chyi Jiang Hsien v čínské provincii Sechuan a zemřel v roce 1928 ve věku 250 let. Li byl bylinkář s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti Chi Kung. Odkaz Li Ching Yuena pro současné generace je důkaz, že člověk může bez zdravotních problémů žít přes 200 let, jen musí vědět jak.
ZEMĚ PŮVODU | Čína |
PROVINCIE | Anhui |
LOKALITA | Qimen |
PŘÍPRAVA
Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě čaje vyhřát.
Do konve/gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí -> 3-4g na 150ml. Je velice intenzivní, tak dávejte pozor na množství, stačí malé množství a i tak vydá hodně. Čaj zalévejte 95-100°C vodou, zvládne min. 6 nálevů.
Je to puer, tedy doporučuji první nálev jen prolít a vodu vylít, lístky se tak očistí od nečistot a prachu.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
1. | - |
2. | 15-20 vteřin |
3. | 5-10 vteřin |
4. | 5-15 vteřin |
5. | 10-15 vteřin |
6. | 15-25 vteřin |
7. | 25-35 vteřin |