2024 Bancha Sanbancha Yabukita Organic - Gramy: 50 g


Bancha doslova znamená "běžný pozdní čaj". Bancha pochází z kultivaru Yabukita v oblasti Shizuoka a je organicky pěstovaná. 
Bancha Sanbancha je čaj z třetí sklizně japonského čajovníku, s hrubšími a většími lístky než první a druhá sklizeň. Má velmi mírnou a méně aromatickou chuť. Často se používá na běžné denní pití nebo pro děti a starší lidi, má totiž nízký obsah kofeinu. Je to skvělý čaj, jak na teplo, tak na studeno. Více

Cena
119 Kč

Původní cena
149 Kč

Ušetříte
20% (30 Kč)

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

POPIS

Bancha doslova znamená "běžný pozdní čaj". Bancha pochází z kultivaru Yabukita v oblasti Shizuoka a je organicky pěstovaná

Listy čaje Bancha jsou sklizeny po hlavní sklizni čaje Sencha, čaj má tedy hrubší, větší a méně jemné lístky. Výrobní proces čaje Bancha je podobný jako u čaje Sencha. 

Výraz Sanbancha znamená doslova "třetí bancha" nebo "třetí sklizeň". Označuje třetí sklizeň čajových lístků v roce, obvykle probíhající koncem léta nebo začátkem podzimu

🍵 Charakteristika

Bancha Sanbancha je čaj z třetí sklizně japonského čajovníku, s hrubšími a většími lístky než první a druhá sklizeň. Má velmi mírnou a méně aromatickou chuť. Jeho vůně je avšak velmi výrazná a travnatá, připomínající Maté. 

Často se používá na běžné denní pití nebo pro děti a starší lidi, má totiž nízký obsah kofeinu. Je to skvělý čaj na teplo i na studeno.

Parametry
Země původu Japonsko
Lokalita Shizuoka
Kultivar Yabukita
Trvanlivost 12/27
Organicky pěstovaný Ano
Příprava 80 - 90 °C
Doba louhování 1. nálev - 30 - 50 vteřin, 2. nálev - 20 - 40 vteřin, 3. nálev - 40 - 50 vteřin
Země původu Japonsko
Lokalita Shizuoka
Kultivar Yabukita
Trvanlivost 12/27
Organicky pěstovaný Ano
Příprava 80 - 90 °C
Doba louhování 1. nálev - 30 - 50 vteřin, 2. nálev - 20 - 40 vteřin, 3. nálev - 40 - 50 vteřin

Naposledy navštívené1