Bancha doslova znamená "běžný pozdní čaj". Bancha pochází z kultivaru Yabukita v oblasti Shizuoka a je organicky pěstovaná.
Bancha Sanbancha je čaj z třetí sklizně japonského čajovníku, s hrubšími a většími lístky než první a druhá sklizeň. Má velmi mírnou a méně aromatickou chuť. Často se používá na běžné denní pití nebo pro děti a starší lidi, má totiž nízký obsah kofeinu. Je to skvělý čaj, jak na teplo, tak na studeno. Více
POPIS
Bancha doslova znamená "běžný pozdní čaj". Bancha pochází z kultivaru Yabukita v oblasti Shizuoka a je organicky pěstovaná.
Listy čaje Bancha jsou sklizeny po hlavní sklizni čaje Sencha, čaj má tedy hrubší, větší a méně jemné lístky. Výrobní proces čaje Bancha je podobný jako u čaje Sencha.
Výraz Sanbancha znamená doslova "třetí bancha" nebo "třetí sklizeň". Označuje třetí sklizeň čajových lístků v roce, obvykle probíhající koncem léta nebo začátkem podzimu.
🍵 Charakteristika
Bancha Sanbancha je čaj z třetí sklizně japonského čajovníku, s hrubšími a většími lístky než první a druhá sklizeň. Má velmi mírnou a méně aromatickou chuť. Jeho vůně je avšak velmi výrazná a travnatá, připomínající Maté.
Často se používá na běžné denní pití nebo pro děti a starší lidi, má totiž nízký obsah kofeinu. Je to skvělý čaj na teplo i na studeno.
| Země původu | Japonsko |
|---|---|
| Lokalita | Shizuoka |
| Kultivar | Yabukita |
| Trvanlivost | 12/27 |
| Organicky pěstovaný | Ano |
| Příprava | 80 - 90 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 30 - 50 vteřin, 2. nálev - 20 - 40 vteřin, 3. nálev - 40 - 50 vteřin |





