2024 Da Xue Shan Gu Shu Hong Cha - čaj ze starých stromů sušený na slunci - Gramy: 50


Cena
499 Kč

Kód produktu
P00030-1

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Gu Shu Hong je na slunci sušený černý čaj z divokých stromů Ye Sheng Cha, pochází z pohoří Da Xue Shan v Yunnanské oblasti Lincang. Divoký čaj Ye Sheng Cha roste v horském terénu v nadmořské výšce 2 000 - 2 300 m.
Divoký čaj z Da Xue Shan je známý svou jemnou chutí a vůní divoké orchideje. Jemná chuť u tohoto divokého čaje je velmi příjemná a i přesto se v něm objevují tóny broskví, meruněk a exotického ovoce. Více

POPIS

Gu Shu Hong je na slunci sušený černý čaj z divokých stromů Ye Sheng Cha, pochází z pohoří Da Xue Shan v Yunnanské oblasti Lincang. Da Xue Shan je hora o výšce 3 480 m nacházející se v oblasti Lincang v jihozápadním Yunnanu. Její vrchol je po celý rok pokryt sněhem, odtud název Velká sněžná hora ( Da Xue Shan ). Divoký čaj Ye Sheng Cha, často nazývaný yunnanskými farmáři jako Shan Cha zde roste v horském terénu v nadmořské výšce 2 000 - 2 300 m. Přesto, že roste v takto vysoké nadmořské výšce, klíčí dříve než většina běžných čajů v Yunnanu i zbytku Číny. Koncem března je čaj připraven ke sklizni. 

Když mluvíme o divokém čaji, máme na mysli čaj, který roste přirozeně v horách v divoké přírodě zcela bez zásahu člověkaMateriál z divokého čaje Da Xue Shan je perfektní nejen pro výrobu Sheng Pueru, ale je velmi ceněn zpracovaný jako červený (černý) čaj. Mezi lidmi, kteří si divoký černý čaj kupují a uchovávají ho léta zrát, jsou velmi často lékaři čínské medicíny, neboť si velmi dobře uvědomují jeho obrovskou přidanou hodnotu pro člověka.

CHARAKTERISTIKA:

Divoký čaj z Da Xue Shan je známý svou jemnou chutí a vůní divoké orchideje. Jemná chuť u tohoto divokého čaje je velmi příjemná a i přesto se v něm objevují tóny broskví, meruněk a exotického ovoce. Lístky mají nádhernou okouzlující vůni, jsou hodně velké a krásně zakroucené. 

ZEMĚ PŮVODU Čína
OBLAST Lincang, Da Xue Shan
KULTIVAR Ye Sheng Cha
PROVINCIE Yunnan
STÁŘÍ STROMU 150 - 500 let
NADMOŘSKÁ VÝŠKA  2 000-2 300 m.
SBĚR 3/2024

PŘÍPRAVA

Čaj doporučuji zalévat 90-95°C vodou. 

Do konve či gaiwanu si nasypte -> 3-4g na 150ml ( podle objemu nádobí a vašich nároků na sílu ).

DOBA LOUHOVÁNÍ:

Gu Shu Cha lze připravit dvěma způsoby. Tím, že je čaj divoký, tak vydrží opravdu mnoho. Můžete ho buď louhovat velmi krátce a bude takový lehčí.

1. 20-40 vteřin
2. 10-20 vteřin
3. 15-30 vteřin
4. 30-40 vteřin
5. 40-50 vteřin

Lze ho louhovat i delší dobu a bude chuťově výraznější a hodně silný. 

1. 1 minuta
2. 40-50 vteřin
3. 50-70 vteřin
4. 1-2 minuty

Naposledy navštívené1