Sencha byla před sklizní na 5-7 dní zastíněna pro podpoření sladké chuti a výsledné jemnosti. Je organicky pěstovaná. Má moc příjemné jemné tóny laděné do sladka a květinova.
Více
Sencha Fukamushi pochází z prefektury Shizuoka z kultivaru Yabukita. Fukamushi v překladu znamená hluboce napařený čaj. Opakem je lehce napařený čaj asamushi. U japonských čajů se pro zastavení oxidace lístků používá horká pára, čímž se odlišují od většiny čínských čajů.
Běžná doba, po kterou jsou čajové lístky vystaveny horké páře, je u čaje Sencha přibližně 30 vteřin. Lístky čaje Fukamushi jsou horké páře vystaveny obvykle 90 - 120 vteřin. V převážné většině se takto zpracovává čaj Sencha, málokdy např. Gyokuro. Tento způsob zpracování čaje dokáže potlačit trpkost v chuti a přidat na sladkých tónech. Sencha Fukamushi byla navíc před sklizní na 5-7 dní zastíněna pro podpoření sladké chuti a výsledné jemnosti.
Charakteristika
Tato Sencha je organicky pěstovaná. Má moc příjemné jemné tóny laděné do sladka a květinova.
Zajímavosti
Dlouhá fáze spaření způsobí, že lístky výrazně změknou a začnou se trhat, takže po vysušení čaj obsahuje část lístků ve formě malých částeček a prachu. Toto Vám může připadat jako čaj nižší třídy, ale opak je pravdou. Navíc z toho čaje získáte posílené zdravotní účinky čaje. Něco jako u čaje Matcha, díky obsahu mnoha malých částic v nálevu dostáváte do těla mnohé látky, které se z lístků nelouhují, např. některé katechiny a vitamíny, vláknina a chlorofyl.
| Země původu | Japonsko |
|---|---|
| Lokalita | Shizuoka |
| Kultivar | Yabukita |
| Trvanlivost | 12/27 |
| Organicky pěstovaný | Ano |
| Příprava | 60 - 70 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 20 - 40 vteřin, 2. nálev - 30 - 40 vteřin, 3. nálev - 40 - 60 vteřin |
| Louhování | Tato doba je pouze mnou vyzkoušená a doporučená. Vy můžete mít avšak jiné požadavky na sílu nálevu. |
| Země původu | Japonsko |
|---|---|
| Lokalita | Shizuoka |
| Kultivar | Yabukita |
| Trvanlivost | 12/27 |
| Organicky pěstovaný | Ano |
| Příprava | 60 - 70 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 20 - 40 vteřin, 2. nálev - 30 - 40 vteřin, 3. nálev - 40 - 60 vteřin |
| Louhování | Tato doba je pouze mnou vyzkoušená a doporučená. Vy můžete mít avšak jiné požadavky na sílu nálevu. |


