2024 Sencha Fukamushi Yabukita Shizuoka - Gramy: 50


Cena
299 Kč

Kód produktu
GTG006-1

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Sencha Fukamushi pochází z prefektury Shizuoka z kultivaru Yabukita. Fukamushi v překladu znamená hluboce napařený čaj. Opakem je lehce napařený čaj asamushi.
Lístky čaje Fukamushi jsou horké páře vystaveny obvykle 90-120 vteřin. Tento způsob zpracování čaje dokáže potlačit trpkost v chuti a přidat na sladkých tónech. Sencha Fukamushi byla navíc před sklizní na 5-7 dní zastíněna pro podpoření sladké chuti a výsledné jemnosti.
Tato Sencha je organicky pěstovaná. Má moc příjemné jemné tóny laděné do sladka a květinova.  Více

POPIS

Sencha Fukamushi pochází z prefektury Shizuoka z kultivaru Yabukita. Fukamushi v překladu znamená hluboce napařený čaj. Opakem je lehce napařený čaj asamushi. U japonských čajů se pro zastavení oxidace lístků používá horká pára, čímž se odlišují od většiny čínských čajů.

Běžná doba, po kterou jsou čajové lístky vystaveny horké páře, je u čaje Sencha přibližně 30 vteřin. Lístky čaje Fukamushi jsou horké páře vystaveny obvykle 90-120 vteřin. V převážné většině se takto zpracovává čaj Sencha, málokdy např. Gyokuro. Tento způsob zpracování čaje dokáže potlačit trpkost v chuti a přidat na sladkých tónech. Sencha Fukamushi byla navíc před sklizní na 5-7 dní zastíněna pro podpoření sladké chuti a výsledné jemnosti.

CHARAKTERISTIKA:

Tato Sencha je organicky pěstovaná. Má moc příjemné jemné tóny laděné do sladka a květinova. 

ZAJÍMAVOST:

Dlouhá fáze spaření způsobí, že lístky výrazně změknou a začnou se trhat, takže po vysušení čaj obsahuje část lístků ve formě malých částeček a prachu. Toto Vám může připadat jako čaj nižší třídy, ale opak je pravdou. Navíc z toho čaje získáte posílené zdravotní účinky čaje. Něco jako u čaje Matcha, díky obsahu mnoha malých částic v nálevu dostáváte do těla mnohé látky, které se z lístků nelouhují, např. některé katechiny a vitamíny, vláknina a chlorofyl.

ZEMĚ PŮVODU Japonsko
PREFEKTURA Shizuoka
KULTIVAR Yabukita

PŘÍPRAVA

Čaj doporučuji zalévat 60-70°C vodou, avšak musíte vodu normálně uvařit na 100°C a nechat zchladit. 

Do kyushu konve s velmi jemým sítkem nebo do shiboridashi nasypte kolem 5g na 200ml objemu -> záleží jak silný čaj chcete a jak jste zvyklý. Příprava japonského čaje je opravdu komplexní a různorodá. 

DOBA LOUHOVÁNÍ:

Platí pravidlo -> čím chladnější voda, tím delší doba louhování. 

O japonských čajích se ví, že první dva nálevy jsou ty nejlepší a více než 3 nálevy japonský čaj kvalitně nedá.

1. 20-40 vteřin
2. 40-50 vteřin
3. 40-60 vteřin

Naposledy navštívené1