Japonský oolong ... už jste ho někdy měli? To je slast a lehkost na jazyku.
Vůně i chuť přináší delikátní sladké tóny květin a pečeného ovoce. Charakterem Vás čaj přenese na začátek léta, kdy se z ranní rosy na trávě začíná rosa odpařovat a vzniká nádherná vůně květin a lehce spařené trávy. A tento pocit musíte zažít na vlastní první doušek čaje. Více
Japonský oolong z kultivaru Sayama Kaori, malá oblast severozápadního Tokia. Ikdyž to není v Japonsku běžné, jedná se o celolistý čaj. Díky tomu můžeme pozorovat jeho pohledné dlouhé listy.
![]()
Zajímavosti
Sayama Kaori je kultivar známý svou vysokou produkcí. Listy jsou velmi podobné kultivaru Yabukita. Uroncha lze snadno zpracovat jako oolong nebo i jako černý čaj. Většina japonských čajů má zlomené listy kvůli tradičnímu třídění čaje. Tento čaj byl ale zpracován způsobem, který zachovává celistvost listu a to vede ke komplexnější chuti a také k většímu počtu nálevů.
![]()
Charakteristika
Vůně i chuť přináší delikátní sladké tóny květin a pečeného ovoce. Charakterem Vás čaj přenese na začátek léta, kdy se z ranní rosy na trávě začíná rosa odpařovat a vzniká nádherná vůně květin a lehce spařené trávy. Nemizící dochuť tohoto čaje způsobí, že vám zůstane tato chuť v ústech ještě dlouho po dopití šálku.
| Země původu | Japonsko |
|---|---|
| Lokalita | Kyushu, Fukuoka |
| Kultivar | Sayama Kaori |
| Organicky pěstovaný | Ano |
| Příprava | 80 - 90 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 30 - 50 vteřin, 2. nálev - 20 - 30 vteřin, 3. nálev - 20 - 40 vteřin, 4. nálev - 30 - 50 vteřin |
| Louhování | Tato doba je pouze mnou vyzkoušená a doporučená. Vy můžete mít avšak jiné požadavky na sílu nálevu. |
| Země původu | Japonsko |
|---|---|
| Lokalita | Kyushu, Fukuoka |
| Kultivar | Sayama Kaori |
| Organicky pěstovaný | Ano |
| Příprava | 80 - 90 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 30 - 50 vteřin, 2. nálev - 20 - 30 vteřin, 3. nálev - 20 - 40 vteřin, 4. nálev - 30 - 50 vteřin |
| Louhování | Tato doba je pouze mnou vyzkoušená a doporučená. Vy můžete mít avšak jiné požadavky na sílu nálevu. |




