Čaj známý jako "Zlaté obočí". Tento známý červený čaj pochází ze slavné hory WuYi. Jin Jun Mei patří mezi nejpopulárnější a nejvyhledávanější červené čaje v Číně.
Má výraznou čokoládovou a kořeněnou vůni, po zalití lístků se do chuti dostanou silnější čokoládové tóny s lehkým náznakem hlíny v chuti. Po lehkém vychladnutí se v čaji začnou objevovat decentní tóny připomínající čaj puer. Více
POPIS
Čaj známý jako "Zlaté obočí". Tento známý červený čaj pochází ze slavné hory WuYi. Jin Jun Mei patří mezi nejpopulárnější a nejvyhledávanější červené čaje v Číně.
Charakteristika
Jin Jun je kompletně celý ručně zpracovaný červený čaj s jemným chmířím ( nebo-li tipsy ) a je sklizen na jaře. Má velmi malé a jemné lístky. Chuť je velmi specifická danému okolí. Má výraznou čokoládovou a kořeněnou vůni, po zalití lístků se do chuti dostanou silnější čokoládové tóny s lehkým náznakem hlíny v chuti. Po lehkém vychladnutí se v čaji začnou objevovat decentní tóny připomínající čaj puer.
| Země původu | Čína |
|---|---|
| Lokalita | Fujian |
| Sběr | 4/2024 |
| Příprava | 95 - 100 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 20 - 30 vteřin, 2. nálev - 10 - 15 vteřin, 3. nálev - 5 - 10 vteřin, 4. nálev - 20 - 30 vteřin, 5. nálev - 30 - 40 vteřin |
| Země původu | Čína |
|---|---|
| Lokalita | Fujian |
| Sběr | 4/2024 |
| Příprava | 95 - 100 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 20 - 30 vteřin, 2. nálev - 10 - 15 vteřin, 3. nálev - 5 - 10 vteřin, 4. nálev - 20 - 30 vteřin, 5. nálev - 30 - 40 vteřin |




