Da Hong Pao pocházející z hory Wuyi můžete také znát pod názvem Velké rudé ( šarlatové ) roucho. Více
Da Hong Pao pocházející z hory Wuyi můžete také znát pod názvem Velké rudé ( šarlatové ) roucho. Wuyi je pohoří na severní hranici čínské provincie Fujian.
![]()
Charakteristika
Má tmavě zkroucené listy, které mají výrazné pražené aroma. Da hong pao je lepší pít lehce odleželé, aby se celková chuť vyvážila. Chuť tohoto lahodného nápoje je svěží, ale hutná, s praženými příchutěmi oříšků a dalšími. V dochuti najdete lehce nasládlé květinové tóny a charakteristickou "skalní" chuť pro wuyi oolongy.
![]()
Doporučení
Da hong pao je hodně silný a výrazný čaj. Není dobré ho pít ve večerních hodinách, poněvadž byste usli až ve 3h ráno ( vlastní zkušenost ). Ale pokud jste zvyklý na silné čaje před spaním, tak hurá do toho. Jen varování! Nepijte ho nalačno. Mohl by Vám podráždit žaludek.
| Země původu | Čína |
|---|---|
| Lokalita | Fujian |
| Oblast | Wuyi Shan |
| Kultivar | Da Hong Pao |
| Trvanlivost | 12/27 |
| Příprava | 90 - 95 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 50 - 60 vteřin, 2. nálev - 20 - 40 vteřin, 3. nálev - 20 - 30 vteřin, 4. nálev - 30 - 40 vteřin, 5. nálev - 40 - 60 vteřin |
| Louhování | Tato doba je pouze mnou vyzkoušená a doporučená. Vy můžete mít avšak jiné požadavky na sílu nálevu. |
| Země původu | Čína |
|---|---|
| Lokalita | Fujian |
| Oblast | Wuyi Shan |
| Kultivar | Da Hong Pao |
| Trvanlivost | 12/27 |
| Příprava | 90 - 95 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 50 - 60 vteřin, 2. nálev - 20 - 40 vteřin, 3. nálev - 20 - 30 vteřin, 4. nálev - 30 - 40 vteřin, 5. nálev - 40 - 60 vteřin |
| Louhování | Tato doba je pouze mnou vyzkoušená a doporučená. Vy můžete mít avšak jiné požadavky na sílu nálevu. |





