2015 Alishan Hong Oolong High Mountain - vysokohorský oxidovaný ručně sbíraný oolong - Taiwan
Vynikající vysokohorský oolong, hodně oxidovaný z oblasti Alishan ležící v Chiayi Country na Taiwanu. Čaj je ručně sbíraný v nadmořské výšce 1 200-1 500m.n.m.. Tento čaj již několik let zrál, aby dosáhl lepší chuti a jedinečnosti. Je sklízen na jaře 2015.
CHARAKTERISTIKA:
Je vyzrálý, plný, mohutný a silný. Je to takový poklad mezi oolongy. Suchý list má intenzivní vůni kakaa, ořechů a lehkou vůni ovoce. Chuť prvního nálevu je velice příjemná, v dozvuku má lehké tóny připomínající "Oriental beauty". Nálev následující má čaj temně červenou barvu a úplně jiné spektrum chutí. Je v něm hodně cítit pečenost, síla a výraznost. To stáří a mohutnost čaje je opravdu znát. Baví mě na čaji komplexnost. Má opravdu hodně chutí, každý si v něm přijde na své. Pokud jste ještě nikdy neměli hong oolong, tak rozhodně stojí za vyzkoušení. Je poměrně dost silný, tak doporučuji menší množství čaje. Nedoporučuji ho pít na noc.
Vůně: kakao, ořechy, ovoce.
Chuť: komplexní, pečená, výrazná. Více
POPIS
Vynikající vysokohorský oolong, hodně oxidovaný z oblasti Alishan ležící v Chiayi Country na Taiwanu. Čaj je ručně sbíraný v nadmořské výšce 1 200-1 500m.n.m.. Tento čaj již několik let zrál, aby dosáhl lepší chuti a jedinečnosti. Je sklízen na jaře 2015.
CHARAKTERISTIKA:
- Je vyzrálý, plný, mohutný a silný. Je to takový poklad mezi oolongy.
- Suchý list má intenzivní vůni kakaa, ořechů a lehkou vůni ovoce.
- Chuť prvního nálevu je velice příjemná, v dozvuku má lehké tóny připomínající "Oriental beauty". Nálev následující má čaj temně červenou barvu a úplně jiné spektrum chutí. Je v něm hodně cítit pečenost, síla a výraznost.
- To stáří a mohutnost čaje je opravdu znát.
- Baví mě na čaji komplexnost. Má opravdu hodně chutí, každý si v něm přijde na své.
- Pokud jste ještě nikdy neměli hong oolong, tak rozhodně stojí za vyzkoušení. Je poměrně dost silný, tak doporučuji menší množství čaje.
- Nedoporučuji ho pít na noc.
- Vůně: kakao, ořechy, ovoce.
- Chuť: komplexní, pečená, výrazná.
ZEMĚ: Taiwan
OBLAST: Alishan, Chiayi Country
PŘÍPRAVA
- Oolongy je běžně zalévají mnohem chladnější vodou, ale ze zkušenosti s tímto čajem doporučuji zalévat 90-95°C vodou.
- Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě čaje vyhřát.
- Do konve / gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí - 5g na 250ml.
- Čaj zvládne 5 nálevů.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
- 1.nálev - 50-60 vteřin
- 2.nálev - 30-50 vteřin
- 3.nálev - 30-40 vteřin
- 4.nálev - 40-50 vteřin
- 5.nálev - 50-70 vteřin