Vynikající vysokohorský černý čaj z oblasti severního Thajska. Čajové lístky pocházejí ze starých stromů (200-400 let), které rostou v okolí hranic ležící s Barmou.
Suchý list voní po medu a ovoci. Čaj má moc příjemnou medovou chuť. Přes počáteční lehkost je docela dost silný a aromatický. Více
POPIS
Vynikající vysokohorský černý čaj z oblasti severního Thajska. Čajové lístky pocházejí ze starých stromů (200-400 let), které rostou v okolí hranic ležící s Barmou.
CHARAKTERISTIKA:
- Vůně nahřátých listů Vás zavede mezi ty staré stromy. Je to velmi autentická a hodně specifická vůně.
- První nálev je barevně slabý a světlý, ale v dalších nálevech čaj nabírá na barvě i na výraznosti.
- Suchý list voní po medu a ovoci.
- Čaj má moc příjemnou medovou chuť.
- Přes počáteční lehkost je docela dost silný a aromatický.
ZEMĚ/PŮVOD: Thajsko
OBLAST: severní část Thajska u hranice s Barmou
PŘÍPRAVA
- Po uvaření vody je potřeba všechno nádobí k přípravě čaje vyhřát.
- Do konve / gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí - 5g na 200ml.
- Čaj zalévejte 95-100°c vodou.
- Čaj zvládne 4-5 nálevů.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
Tento čaj můžete louhovat buď kolem 60 vteřin (slabší) nebo klidně až 5 minut (silnější). Je to divoký a velice kvalitní čaj, zvládne tedy i delší dobu louhování.
- 1.nálev - 2-5 minut
- 2.nálev - 50-90 vteřin
- 3.nálev - 2-3 minuty
- 4. nálev - 3-4 minuty
- 5.nálev - 4 minuty