2024 Hojicha Yabukita Shizuoka - japonský černý kořeněný čaj s vůní kávy


Cena
od 159 Kč

Původní cena
179 Kč

Ušetříte
11% (20 Kč)

Kód produktu
N004

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

ks

Japonský silně pražený čaj z kultivaru Yabukita z oblasti Shizuoka. Hojicha obsahuje pražené lístky, stonky a řapíky s malým obsahem kofeinu (teinu). Má méně teinu než zelené čaje, je tedy dobrým společníkem na večerní popíjení nebo pro děti. 
CHARAKTERISTIKA: Svou chutí i vůní připomíná čerstvě napraženou kávu a je velice intenzivní. Chuť je opravdu výrazná, silná a komplexní. Má kouřovou chuť s tóny oříšků a kakaa. Vůně je naprosto okouzlující, silně aromatická a výrazná. Jde skvěle kombinovat s těžkým jídlem nebo doporučuji k ní něco sladkého. V létě se hojicha dá připravit i za studena (macerovat několik hodin) a je z toho vynikající osvěžující nápoj.  Více

POPIS

Japonský silně pražený čaj z kultivaru Yabukita z oblasti Shizuoka. Hojicha obsahuje pražené lístky, stonky a řapíky s malým obsahem kofeinu (teinu). Má méně teinu než zelené čaje, je tedy dobrým společníkem na večerní popíjení nebo pro děti. 

CHARAKTERISTIKA:

  • Svou chutí i vůní připomíná čerstvě napraženou kávu a je velice intenzivní.
  • Chuť je opravdu výrazná, silná a komplexníkouřovou chuť s tóny oříšků a kakaa.
  • Vůně je naprosto okouzlující, silně aromatická a výrazná.
  • Jde skvěle kombinovat s těžkým jídlem nebo doporučuji k ní něco sladkého.
  • V létě se hojicha dá připravit i za studena (macerovat několik hodin) a je z toho vynikající osvěžující nápoj. 

ZEMĚ/PŮVOD: Japonsko

OBLAST: Shizuoka

KULTIVAR: Yabukita


PŘÍPRAVA

  • Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě vyhřát a vodu nechat vychladit.
  • Čaj zalévejte 95-100°C vodou.
  • Do konve / gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí - 4-5g na 200ml.
  • Čaj zvládne 4 nálevy.  

DOBA LOUHOVÁNÍ: 

  • 1.nálev - 40-50 vteřin
  • 2.nálev - 20-30 vteřin
  • 3.nálev - 25-35 vteřin
  • 4.nálev - 35-50 vteřin

Naposledy navštívené1