Japonský silně pražený čaj z kultivaru Yabukita z oblasti Shizuoka. Hojicha obsahuje pražené lístky, stonky a řapíky s malým obsahem kofeinu (teinu). Má méně teinu než zelené čaje, je tedy dobrým společníkem na večerní popíjení nebo pro děti.
CHARAKTERISTIKA: Svou chutí i vůní připomíná čerstvě napraženou kávu a je velice intenzivní. Chuť je opravdu výrazná, silná a komplexní. Má kouřovou chuť s tóny oříšků a kakaa. Vůně je naprosto okouzlující, silně aromatická a výrazná. Jde skvěle kombinovat s těžkým jídlem nebo doporučuji k ní něco sladkého. V létě se hojicha dá připravit i za studena (macerovat několik hodin) a je z toho vynikající osvěžující nápoj. Více
POPIS
Japonský silně pražený čaj z kultivaru Yabukita z oblasti Shizuoka. Hojicha obsahuje pražené lístky, stonky a řapíky s malým obsahem kofeinu (teinu). Má méně teinu než zelené čaje, je tedy dobrým společníkem na večerní popíjení nebo pro děti.
CHARAKTERISTIKA:
- Svou chutí i vůní připomíná čerstvě napraženou kávu a je velice intenzivní.
- Chuť je opravdu výrazná, silná a komplexní. Má kouřovou chuť s tóny oříšků a kakaa.
- Vůně je naprosto okouzlující, silně aromatická a výrazná.
- Jde skvěle kombinovat s těžkým jídlem nebo doporučuji k ní něco sladkého.
- V létě se hojicha dá připravit i za studena (macerovat několik hodin) a je z toho vynikající osvěžující nápoj.
ZEMĚ/PŮVOD: Japonsko
OBLAST: Shizuoka
KULTIVAR: Yabukita
PŘÍPRAVA
- Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě vyhřát a vodu nechat vychladit.
- Čaj zalévejte 95-100°C vodou.
- Do konve / gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí - 4-5g na 200ml.
- Čaj zvládne 4 nálevy.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
- 1.nálev - 40-50 vteřin
- 2.nálev - 20-30 vteřin
- 3.nálev - 25-35 vteřin
- 4.nálev - 35-50 vteřin