Zlatá opice je jeden z nejstarších čínských černých čajů. Pochází z města Tongren v Guizhou. Guizhou je provincie na jihozápadě Číny. Sklizeň probíhá časně z jara.
Zlatá opice je oblíbená pro svou výraznou medovou chuť, které je dosaženo použitím menších lístků se správným množstvím pupenů a citlivým sušením. Tmavě jantarový nálev Vám nabídne chuť kakaa, zralých fíků a tmavého medu. Je těžké odolat jeho jemné textuře a jemného sladkého ořechového dlouhotrvávajícího dozvuku. Jemné malé lístky jsou pokryty zlatými tipsy. Více
POPIS
Zlatá opice je jeden z nejstarších čínských černých čajů. Pochází z města Tongren v Guizhou. Guizhou je provincie na jihozápadě Číny. Sklizeň probíhá časně z jara.
CHARAKTERISTIKA:
Zlatá opice je oblíbená pro svou výraznou medovou chuť, které je dosaženo použitím menších lístků se správným množstvím pupenů a citlivým sušením. Tmavě jantarový nálev Vám nabídne chuť kakaa, zralých fíků a tmavého medu. Je těžké odolat jeho jemné textuře a jemného sladkého ořechového dlouhotrvávajícího dozvuku. Jemné malé lístky jsou pokryty zlatými tipsy.
ZEMĚ PŮVODU | Čína |
PROVINCIE | Guizhou |
LOKALITA | Tongren |
SKLIZEŇ | Jaro |
PŘÍPRAVA:
- Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě čaje vyhřát.
- Do konve / gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí -> 3-4g na 150ml.
- Čaj zalévejte 95-100°C vodou, zvládne až 6 nálevů.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
1. | 20-30 vteřin |
2. | 15 vteřin |
3. | 20 vteřin |
4. | 20-30 vteřin |
5. | 30-40 vteřin |
6. | 40-60 vteřin |