Výtečný organický japonský oolong z oblasti Kiriyama ležící západně od prefektury Shizuoka. Jedná se o kultivar Kanayamidori.
CHARAKTERISTIKA: Je krásně sladký, svěží, lehký se sametově květinovou chutí. Čaj má nádherně zelenou barvu nálevu. Vůně je květinová a velmi lehká. Chuť je sametová, sladká, lehce květinová. Více
POPIS
Výtečný organický japonský oolong z oblasti Kiriyama ležící západně od prefektury Shizuoka. Jedná se o kultivar Kanayamidori.
VÝROBA: Oolong se nechá zavadnout na několik hodin, následně proběhne krátká oxidace kolem 30 minut, poté se čaj roluje a nakonec se suší.
CHARAKTERISTIKA:
- Je krásně sladký, svěží, lehký se sametově květinovou chutí.
- Čaj má nádherně zelenou barvu nálevu.
- Vůně je květinová a velmi lehká.
- Chuť je sametová, sladká, lehce květinová.
ZEMĚ/PŮVOD: Japonsko
PREFEKTURA: Shizuoka
KULTIVAR: Kanayamidori
OBLAST: Kiriyama
PŘÍPRAVA
- Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě vyhřát a vodu nechat vychladit.
- Čaj zalévejte 85-90°C vodou.
- Poté do konve či gaiwanu nasypat množství čaje podle objemu nádobí - 4-5g na 150ml.
- Čaj zvládne 4 nálevy.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
- 1.nálev - 30-40 vteřin
- 2.nálev - 20-30 vteřin
- 3.nálev - 25-35 vteřin
- 4.nálev - 35-45 vteřin