Marocká máta dlouholistá - Mentha Longifolia - Gramy: 50 g


Aroma je velmi intenzivní, svěží, mentolové s bylinnými podtóny. Oproti klasické mátě peprné je méně štiplavá a více "divoce bylinková" s nádechem sušených travin a lehkou citrusovou stopou. Nemá tak ostrou mentolovou sílu jako máta peprná, působí hebčeji a jemněji. 
V Maroku se tradičně používá právě Mentha longifolia k přípravě marockého mátového čaje s gunpowder zeleným čajem a cukrem. Více

Cena
59 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Mentha longifolia nebo-li Máta dlouholistá je typický druh máty, který je charakteristický pro vysoký obsah silic (esenciální oleje), kde převážně převažuje mentol. Tato máta roste po celé Evropě i na jihozápadě Asie. Máta je poměrně vytrvalá bylina, která roste až do výšky 100 cm, s dlouhými, úzkými, šedozelenými až stříbřitými listy, květy mají barvu světle fialovou. Tento druh máty kvete od července do září

Charakteristika 

Aroma je velmi intenzivní, svěží, mentolové s bylinnými podtóny. Oproti klasické mátě peprné je méně štiplavá a více "divoce bylinková" s nádechem sušených travin a lehkou citrusovou stopou. Nemá tak ostrou mentolovou sílu jako máta peprná, působí hebčeji a jemněji. 

Zajímavosti

Tradiční marocký čaj

V Maroku se tradičně používá právě Mentha longifolia k přípravě marockého mátového čaje s gunpowder zeleným čajem a cukrem.

Léčivé účinky - v léčitelství se využívá na podporu trávení, proti nadýmání, k uklidnění žaludku a při nachlazeníZmírňuje též menstruační křeče a bolesti a je dobrá na podrážděný žlučník

Jak si tuto lahodnou bylinu připravit? 

Co potřebuješ - 1 lžička ( 1,5 - 2 g ) sušené máty na šálek ( 250 ml ), voda o teplotě 90 - 95 °C, čajový filtr ( sítko )

Postup - přelij mátu horkou vodou, louhuj 4 - 5 minut ( podle požadované síly chuti ), sceď a vypij, můžeš si to ještě dosladit medem nebo cukrem, ale i samotná je příjemně sladká a svěží 

Naposledy navštívené1