Medový déšť je zelený čaj z pohoří Mengshan v provincii Sichuan.
Lístky jsou opravdu hodně ochmýřené, což se projeví postupným chlazením čaje. Díky jemným malým lístkům a preciznímu zpracování má čaj jemnou sladkou chuť s ovocnými tony. Čaj má naprosto skvostnou a nádhernou komplexní sladkou, květinovou a silně ovocnou chuť.
Postupným chladnutím je chuť najednou více sametová, mohutná, sytá a vyniknou v ní více ovocné (fíky) i bylinné tóny (heřmánek, lípa) a dokonce i vlašské ořechy. Více
POPIS
Medový déšť je zelený čaj z pohoří Mengshan v provincii Sichuan. Jedná se o jeden z deseti nejlepších čínských čajů. Mengshan 蒙山 je jedním z nejstarších míst v Číně zaznamenaných v souvislosti s pěstováním čaje.
CHARAKTERISTIKA:
Lístky jsou opravdu hodně ochmýřené, což se projeví postupným chlazením čaje. Díky jemným malým lístkům a preciznímu zpracování má čaj jemnou sladkou chuť s ovocnými tony. Čaj má naprosto skvostnou a nádhernou komplexní sladkou, květinovou a silně ovocnou chuť. Ta chuť Vás úplně pohltí a je velmi návyková.
Postupným chladnutím čaj dostává matnou zelenou barvu a obrovsky se to projeví i na chuti. Chuť je najednou více sametová, mohutná, sytá a vyniknou v ní více ovocné (fíky) i bylinné tóny (heřmánek, lípa) a dokonce i vlašské ořechy.
ZEMĚ PŮVODU | Čína |
POHOŘÍ | Mengshan |
LOKALITA | Mengding |
PROVINCIE | Sichuan |
PŘÍPRAVA
- Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě vyhřát a vodu nechat vychladit.
- Čaj zalévejte 75-80°C vodou.
- Do konve / gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí - 4g na 150ml. Čaj zvládne cca 4 nálevy.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
Platí pravidlo - čím chladnější voda, tím delší doba louhování. Záleží tedy, jak silné nebo slabé máte rádi čaje.
1. | 30-40 vteřin |
2. | 20-30 vteřin |
3. | 30-40 vteřin |
4. | 40-50 vteřin |