2024 Oolong Čtyři roční období - Si Ji Chun Fujian - Gramy: 50


Cena
149 Kč

Kód produktu
GTG007-1

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Čínská verze taiwanského Oolongu Čtyři roční období z kultivaru Si Ji Chun, pochází z okolí města Zhangzhou v provincii Fujian, ze kterého je Taiwan takžka na dohled. 
Sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Čaj je oxidován na 20-30 %.
Nálev má medovou barvu a krásně voní po květinách. Chuť je velmi jemná, máslová, nasládlá s tóny květin a ovoce. Čaj je velmi chutný i za studena. Více

POPIS

Čínská verze taiwanského Oolongu Čtyři roční období z kultivaru Si Ji Chun, pochází z okolí města Zhangzhou v provincii Fujian, ze kterého je Taiwan takžka na dohled. Kultivar Si Ji Chun byl rozšířen z Číny na Taiwan. 

Původní jméno tohoto rozšířeného Oolongu je Si Ji Chun, v překladu znamená “po celý rok jako na jaře”. Název vznikl, protože tento čaj se sklízí po celý rok. Sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Oxidace je pomalá, neboť lístky nemají porušenou buněčnou strukturu a za několik hodin je oxidace zastavena procesem, který je znám pod názvem “kill green”. Čaj je oxidován na 20-30 %.

CHARAKTERISTIKA:

Nálev má medovou barvu a krásně voní po květinách. Chuť je velmi jemná, máslová, nasládlá s tóny květin a ovoce. Čaj je velmi chutný i za studena.

ZEMĚ PŮVODU Čína
PROVINCIE Fujian
KULTIVAR Si Ji Chun
LOKALITA Zhangzhou
MÍRA OXIDACE 20-30%

PŘÍPRAVA

Čaj doporučuji zalévat 60-80°C vodou, avšak musíte vodu normálně uvařit na 100°C a nechat zchladit. Pokud chcete zkusit louhovat na studeno, tak doporučuji louhovat výrazně delší dobu až několik minut.

Do konve či gaiwanu si nasypte -> 3-5g na 150ml ( podle objemu nádobí a vašich nároků na sílu ).

DOBA LOUHOVÁNÍ:

Platí pravidlo -> čím chladnější voda, tím delší doba louhování. V tomto případě na studeno doporučuji aspoň 2 minuty. 

Na teplo takto:

1. 30-50 vteřin
2. 20-40 vteřin
3. 30-40 vteřin
4. 40-60 vteřin

Naposledy navštívené1