"Smaragdové spirálky jara" se sklízí časně z jara, jakmile se na čajovém keři objeví první lístečky, ve kterých je vysoký obsah aminokyselin. Čaj musí být zpracován ten samý den co se sklidil. Postup je následující, nejdřív se lístky posbírají, následně probíhá několika hodinové sušení a v konečné fázi se lístky svinují, čímž se list i krásně lehce zkroutí.
CHARAKTERISTIKA: Krásně svěží, jemné, příjemně sladké a voňavé spirálky jara. Krásné, lehce kroucené ochmýřené lístky. Po zalití mají lístky nádhernou sytě zelenou barvu. Více
POPIS
"Smaragdové spirálky jara" se sklízí časně z jara, jakmile se na čajovém keři objeví první lístečky, ve kterých je vysoký obsah aminokyselin. Čaj musí být zpracován ten samý den co se sklidil. Postup je následující, nejdřív se lístky posbírají, následně probíhá několika hodinové sušení a v konečné fázi se lístky svinují, čímž se list i krásně lehce zkroutí.
CHARAKTERISTIKA:
- Krásně svěží, jemné, příjemně sladké a voňavé spirálky jara.
- Krásné, lehce kroucené ochmýřené lístky.
- Po zalití mají lístky nádhernou sytě zelenou barvu.
ZEMĚ/PŮVOD: Čína
PROVINCIE: Jiangsu (Ťiang-su)
PŘÍPRAVA
- Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě vyhřát a vodu nechat vychladit.
- Čaj zalévejte 75-80°C vodou. Čím chladnější vodou budete zalévat, tím můžete déle louhovat.
- Poté do konve či gaiwanu nasypat množství čaje podle objemu nádobí - 3-4g na 150ml.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
- 1.nálev - 40-50 vteřin
- 2.nálev - 30-40 vteřin
- 3.nálev - 30-40 vteřin
- 4.nálev - 40-50 vteřin
- 5.nálev - 50-60 vteřin