"Smaragdové spirálky jara" se sklízí časně z jara, jakmile se na čajovém keři objeví první lístečky, ve kterých je vysoký obsah aminokyselin. Čaj musí být zpracován ten samý den co se sklidil. Postup je následující, nejdřív se lístky posbírají, následně probíhá několika hodinové sušení a v konečné fázi se lístky svinují, čímž se list i krásně lehce zkroutí.
CHARAKTERISTIKA: Krásně svěží, jemné, příjemně sladké a voňavé spirálky jara. Krásné, lehce kroucené ochmýřené lístky. Po zalití mají lístky nádhernou sytě zelenou barvu. Více
POPIS
"Smaragdové spirálky jara" se sklízí časně z jara, jakmile se na čajovém keři objeví první lístečky, ve kterých je vysoký obsah aminokyselin. Čaj musí být zpracován ten samý den co se sklidil. Postup je následující, nejdřív se lístky posbírají, následně probíhá několika hodinové sušení a v konečné fázi se lístky svinují, čímž se list i krásně lehce zkroutí.
Charakteristika
Krásně svěží, jemné, příjemně sladké a voňavé spirálky jara. Krásné a lehce kroucené ochmýřené lístky. Po zalití mají lístky nádhernou sytě zelenou barvu.
| Země původu | Čína |
|---|---|
| Provincie | Jiangsu |
| Příprava | 70 - 80 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 40 - 50 vteřin, 2. nálev - 30 - 40 vteřin, 3. nálev - 20 - 40 vteřin, 4. nálev - 30 - 50 vteřin, 5. nálev - 40 - 60 vteřin |
| Země původu | Čína |
|---|---|
| Provincie | Jiangsu |
| Příprava | 70 - 80 °C |
| Doba louhování | 1. nálev - 40 - 50 vteřin, 2. nálev - 30 - 40 vteřin, 3. nálev - 20 - 40 vteřin, 4. nálev - 30 - 50 vteřin, 5. nálev - 40 - 60 vteřin |


