San Xia Mi Xiang Hong Cha je unikátní černý čaj z okresu Sanxia (New Taipei City) na severním Taiwanu. Ručně sbírané lístky odrůdy Qing Xin Gan Zi jsou speciálně tříděny a zpracovány pro okouzlující charakter Mi Xiang, kterému dominují tóny akátového medu.
Jedná se o jedinečný čaj oblíbený pro svůj medový profil. Chuť je opravdu hodně sladce medová s tóny hořké čokolády. Postupně se chuť rozvine a zesládne až do výrazného a velmi intenzivního medového profilu (akát, medovice). Akátově medová chuť je příjemně sladká bez jakékoliv svíravosti. Dlouhotrvající dozvuk je mírně tříslovitý, přesto jemný a lahodný. Medová chuť začne vystupovat až po mírném vychladnutí čaje. Více
POPIS
San Xia Mi Xiang Hong Cha je unikátní černý čaj z okresu Sanxia (New Taipei City) na severním Taiwanu. Ručně sbírané lístky odrůdy Qing Xin Gan Zi jsou speciálně tříděny a zpracovány pro okouzlující charakter Mi Xiang, kterému dominují tóny akátového medu.
CHARAKTERISTIKA:
Specifický chuťový charakter je podobný dalším čajům typu „Orientální kráska“. Jedná se o jedinečný čaj oblíbený pro svůj medový profil. Chuť je opravdu hodně sladce medová s tóny hořké čokolády. Postupně se chuť rozvine a zesládne až do výrazného a velmi intenzivního medového profilu (akát, medovice). Akátově medová chuť je příjemně sladká bez jakékoliv svíravosti. Dlouhotrvající dozvuk je mírně tříslovitý, přesto jemný a lahodný. Medová chuť začne vystupovat až po mírném vychladnutí čaje.
ZEMĚ PŮVODU | Taiwan |
OKRES | Sanxia |
LOKALITA | New Taipei City |
ODRŮDA | Qing Xin Gan Zi |
PŘÍPRAVA:
- Po uvaření vody je třeba všechno nádobí k přípravě čaje vyhřát.
- Do konve/gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí -> 3-4g na 150ml. Je velice intenzivní, tak dávejte pozor na množství, stačí malé množství a i tak vydá hodně.
- Čaj zalévejte 95-100°C vodou, zvládne min. 6 nálevů.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
1. | 20-30 vteřin |
2. | 10-15 vteřin |
3. | 15-20 vteřin |
4. | 20-25 vteřin |
5. | 25-35 vteřin |
6. | 30-40 vteřin |
7. | 40-50 vteřin |