Sencha Karigane Yabukita - Kukicha z Uji - Gramy: 50


Cena
249 Kč

Kód produktu
GT0001-1

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Sencha Karigane pochází z oblasti Uji v Kyotu z kultivaru Yabukita. Uji je proslulé svou dlouhou historií pěstování čaje a je považováno za jeden z nejprestižnějších regionů produkce čaje v Japonsku.
Sencha Karigane nabízí velmi bohatou a silnou vůni i chuť o dost bohatší než klasická Sencha.
Chuť je velice silná, výrazná, sametová, hladká a bohužel i hodně travnatá s velkým počtem tříslovin, proto je potřeba provést přípravu velice opatrně a nebo nejlépe na studeno.  Více

POPIS

Sencha Karigane pochází z oblasti Uji v Kyotu z kultivaru Yabukita. Uji je proslulé svou dlouhou historií pěstování čaje a je považováno za jeden z nejprestižnějších regionů produkce čaje v Japonsku. Odrůda Yabukita je v Japonsku nejrozšířenější a její přítomnost v oblasti Uji přispívá k vysoké kvalitě čaje, který se zde vyrábí.

Uji je město v jižní části prefektury Kyoto a je srdcem produkce čaje Uji. Kultivar Yabukita je známý svou přizpůsobivostí a je hojně pěstován v Uji.

CHARAKTERISTIKA:

Sencha Karigane nabízí velmi bohatou a silnou vůni i chuť o dost bohatší než klasická Sencha. Karigane totiž obsahuje nejen lístky, ale i další části čajovníku, které se při výrobě klasické Senchi vyřazují.

Na rozdíl od čaje Kukicha, který obvykle obsahuje tenčí i širší stonky, řapíky a spodní části lístků -> tento čaj Sencha Karigane obsahuje pouze řapíky a větší spodní části lístků čaje Sencha.

Chuť je velice silná, výrazná, sametová, hladká a bohužel i hodně travnatá s velkým počtem tříslovin, proto je potřeba provést přípravu velice opatrně a nebo nejlépe na studeno. 

Kukicha je velmi náchylná na teplotu a opravdu je potřeba na to brát zřetel. Je velice silná, tak doporučuji jen malou dávku tohoto čaje, kdo nejste zvyklý. 

ZEMĚ PŮVODU Japonsko
LOKALITA Uji, Kyoto
KULTIVAR Yabukita

PŘÍPRAVA

Čaj lze připravit více způsoby. Na teplo doporučuji zalévat 40-60°C vodou, avšak musíte vodu normálně uvařit na 100°C a nechat zchladit. Na studeno nebo dokonce s ledem, doporučuji výrazně delší dobu louhování.

Do konve s jemným sítkem nebo do shiboridashi nasypte buď velmi malé množství čaje nebo hodně (podle objemu nádobí) -> 3-8g na 150ml, velmi záleží jak silný čaj chcete a jak jste zvyklý. Příprava japonského čaje je opravdu komplexní a různorodá. 

DOBA LOUHOVÁNÍ:

Platí pravidlo -> čím chladnější voda, tím delší doba louhování. V tomto případě na studeno/ledovo je to cca 2-5 minut. 

Na horko takto:

1. 10-20 vteřin
2. 10-15 vteřin
3. 10-20 vteřin
4. 15-30 vteřin

Naposledy navštívené1