Vysokohorský černý čaj z oblasti Chiang Rai ze severní části Thajska. Čaj je vyroben v kultivaru Ruan Zhi z čajovníků ve vyšších polohách, okolo 900 m.n.m..
CHARAKTERISTIKA: Po prvním zalití je cítit oříšková čokoláda - oříšky ve vůni jsou opravdu intenzivní, čokoláda je jemnějsí. Dozvuk má čaj dlouhý a hodně komplexní. V chuti jsou cítit mandle, pečené kaštany, datle a mírná sladkost. Čaj je příjemně voňavý, plný a chuťově intenzivní. Je středně silný a vhodný i k večernímu popíjení. Působí na mě lehčím dojmem než taková Oriental Beauty nebo Hong Alishan, které mám v nabídce.
Zajímavost: List je svinut do kuliček, což je specifické hlavně pro oolongy. Listí je opravdu krásně svinuté a moc hezky zpracované. Po rozvinutí kuliček jsou krásně vidět první dva lístečky z čajovníku. Více
POPIS
Vysokohorský černý čaj z oblasti Chiang Rai ze severní části Thajska. Čaj je vyroben v kultivaru Ruan Zhi z čajovníků ve vyšších polohách, okolo 900 m.n.m..
CHARAKTERISTIKA:
- Po prvním zalití je cítit oříšková čokoláda - oříšky ve vůni jsou opravdu intenzivní, čokoláda je jemnějsí.
- Dozvuk má čaj dlouhý a hodně komplexní.
- V chuti jsou cítit mandle, pečené kaštany, datle a mírná sladkost.
- Čaj je příjemně voňavý, plný a chuťově intenzivní.
- Je středně silný a vhodný i k večernímu popíjení.
- Působí na mě lehčím dojmem než taková Oriental Beauty nebo Hong Alishan, které mám v nabídce.
- Zajímavost: List je svinut do kuliček, což je specifické hlavně pro oolongy. Listí je opravdu krásně svinuté a moc hezky zpracované. Po rozvinutí kuliček jsou krásně vidět první dva lístečky z čajovníku.
ZEMĚ: severní Thajsko
KULTIVAR: Ruan Zhi
OBLAST: Chiang Rai
PŘÍPRAVA
- Po uvaření vody je potřeba všechno nádobí k přípravě čaje vyhřát.
- Do konve / gaiwanu nasypte množství čaje podle objemu nádobí - 4-5g na 200ml.
- Čaj zalévejte 95-100°C vodou.
- Čaj zvládne cca 4-5 nálevů.
DOBA LOUHOVÁNÍ:
- 1.nálev - 60 vteřin
- 2.nálev - 30 vteřin
- 3.nálev - 20-30 vteřin
- 4.nálev - 40 vteřin
- 5.nálev - 50 vteřin