Zelené čaje

Téměř neoxidované čaje

Nejběžnější druh čaje v Číně z hlediska množství produkce. Zelený čaj se odlišuje od ostatních druhů čaje především tím, že je minimálně oxidován - to znamená, že čajové lístky se nechají zavadnout jen krátkou dobu a nemají tak šanci reagovat se vzdušným kyslíkem před zastavením oxidace, srolováním a vysušením.

Zelený čaj je možno považovat za „nejsyrovější“ typ čaje nebo nejbližší tomu, jak chutnají čajové lístky v jejich přirozeném stavu. U zeleného čaje je období sklizně klíčovým faktorem při určování ceny a kvality konečného produktu. Listy sklizené kolem začátku dubna, jsou často považovány za nejprémiovější sklizeň. Zelený čaj je pověstný svým vysokým obsahem katechinů. Nejlepší zelené čaje se pěstují ze semen ve vysokých nadmořských výškách.

2025 Dong Ting Bi Luo Chun

2025 Dong Ting Bi Luo Chun

od 59 Kč
Bi Luo Chun je jedním z deseti nejznámějších čínských čajů. Jeho chuť je též velmi příjemná. Lístky Vás pohladí příjemnou sladko-ovocnou…
2024 Jiangsu Pi Lo Chun

2024 Jiangsu Pi Lo Chun

79 Kč 99 Kč
"Smaragdové spirálky jara" se sklízí časně z jara, jakmile se na čajovém keři objeví první lístečky, ve kterých je vysoký obsah…