Zelené čaje - Země původu - Japonsko
Téměř neoxidované čaje
Nejběžnější druh čaje v Číně z hlediska množství produkce. Zelený čaj se odlišuje od ostatních druhů čaje především tím, že je minimálně oxidován - to znamená, že čajové lístky se nechají zavadnout jen krátkou dobu a nemají tak šanci reagovat se vzdušným kyslíkem před zastavením oxidace, srolováním a vysušením.
Zelený čaj je možno považovat za „nejsyrovější“ typ čaje nebo nejbližší tomu, jak chutnají čajové lístky v jejich přirozeném stavu. U zeleného čaje je období sklizně klíčovým faktorem při určování ceny a kvality konečného produktu. Listy sklizené kolem začátku dubna, jsou často považovány za nejprémiovější sklizeň. Zelený čaj je pověstný svým vysokým obsahem katechinů. Nejlepší zelené čaje se pěstují ze semen ve vysokých nadmořských výškách.

2024 Matcha-iri Genmaicha Shizuoka

2024 Gyokuro Tohei Shizuoka

Japonský pražený prášek houjicha na pečení a vaření

Japonský matcha prášek na pečení a vaření

2024 Bancha Sanbancha Yabukita Organic

2024 Genmaicha Noka Uji Organic

2024 Sencha Fukamushi Yabukita Shizuoka

2024 Kamairicha Zairai Shizuoka

2024 Sencha Kagoshima Kuritawase Asamushi


